11 Kasım 2015 Çarşamba

Kitabım Yayınlandı


Güzel bir haberim var! Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığım
kitabım basıldı. İllüstrasyon üzerine Türkçe kaynak eksikliğini dolduracağını umuyorum...

Neden İllüstrasyonun İkinci Altın Çağı dersen, bu alanın çağımızda yeniden bir yükseliş içinde olmasından dolayı derim. İkinci bir yükselişten dolayı, ikinci altın çağını yaşadığını düşünüyorum. Peki İllüstrasyonun Altın Çağı ne mi? Burada yazmıştım bak...

Hatta şunlara da bak:
İllüstrasyonun Altın Çağı I 
İllüstrasyonun Altın Çağı II 

İllüstrasyonun İkinci Altın Çağı, Grafik Kitaplığı tarafından yayımlandı. Kitabın düzenli olarak güncellenecek bir de blogu olacak...

Kitapta çoğunlukla Türkiye'den özellikle son dönemlerde öne çıkmış pek çok değerli illüstratör çalışmalarıyla yer aldı. Bir de kitabın 5N1K'sını şuraya bırakıyorum:


........................................

Kitap 5N 1K
Bu kitap neden yazıldı?
“İllüstrasyonun İkinci Altın Çağı” Türkiye’de illüstrasyon alanında başvuru niteliği taşıyabilecek bir kaynak gerekliliğinden doğdu. En belirgin özelliği,  pek çok illüstratörün çalışmasına yer vermekle birlikte, metin ağırlığı daha fazla olan rehber niteliğinde bir kitap olması. Bu konuyla ilgilenenlere genel kavramları tanıtmakkendini bir illüstratör olarak konumlandırmanın farklı boyutlarını ele almak amaçlandı.
Bu kitapta ne var?
“İllüstratörün El Kitabı” alt başlığıyla yayımlanan “İllüstratörün İkinci Altın Çağı”, sekiz ana bölüm olarak inşa edildi. İllüstrasyonun tanımı, kapsamı, bir illüstratörün çalışabilieceği alanlar, fikir geliştirme yöntemleri, bir illüstratör olarak kendini konumlandırmak ve kişisel dilini oluşturmak, iş olanakları, portfolyonun önemi ve ipuçları gibi başlıklar altında rahat anlaşılır bir dille yazıldı.
Ne zaman ve nerede basıldı?
Eylül 2015’de Grafik Yayınları tarafından İstanbul’da basıldı. Yazımı yaklaşık bir yıl sürdü.
Yazar kimdir?
Elif Songür Dağ illüstrasyona odaklanmış bir akademisyen. Yirmi yıllık mesleki geçmişini, en sevdiği konuda yazdığı bu kitapla kutluyor.

Hiç yorum yok: